2 grunde til, at du har problemer med din wifi-løsning

Vi kender det allesammen: det er rart når det virker - men når det ikke gør, lægger det hele din virksomhed ned. Her er to grunde til, at du bør optimere din virksomheds wifi-løsning

Wifi er noget, som vi allesammen bruger i større eller mindre grad - og vi bruger det både privat og når vi er på arbejde. En god wifi-løsning skal være stabil, have en god dækkeevne og kunne håndtere et varierende antal af medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder, som befinder sig fysisk i huset. Kort sagt: der er en række basale krav som din wifi-løsning skal opfylde. Desværre oplever vi tit her i ECIT, at det ikke altid er tilfældet i praksis.

Der er en generel tendens ved mange af dem, som vi har en dialog med omkring at skabe en effektiv wifi-løsning, at der ikke rigtig er blevet skelnet mellem gode og dårlige wifi-løsninger i deres eksisterende setup. Her er 2 store grunde til, at din wifi-løsning svigter i praksis.

Én, to, tre...mange..

En af de største faldgruber, når man vælger sin internet-løsning er, at man ikke har overvejet det faktiske antal enheder, som reelt set skal kunne være på netværket samtidig. Her er det nemlig ikke nok, bare at inkludere det antal medarbejdere, som man har registeret i virksomheden - og slet ikke nok, at regne med det antal medarbejdere, som er på arbejde ad gangen. Der kan nemlig være nogle, der kører dobbelt wifi - det vil sige, at de vil koble sig på din virksomheds wifi på to enheder ad gangen så som deres smartphone og deres computer. Ligeledes glemmer mange ofte at tage højde for, at der ofte kan være flere i huset end blot medarbejdere; det kan være, at dine kunder kobler sig på internettet imens de venter på, at jeres møde går igang - eller det kan være, at én - eller alle- af dine gæster benytter dit wifi under en produktpræsentation. Kort sagt: du kan aldrig regne med, at det egentlige antal af folk, der benytter din virksomheds IT er det samme, som du regner med på papiret.

Selvfølgelig er det ikke ligegyldigt, hvilken producent, som man vælger at købe wifi-udstyret fra - men ligegyldigt om man vælger den ene eller anden producent, så er det væsentligt at gøre sig klart, hvor mange sessioner, udstyret er beregnet til. Ofte er et almindeligt Acces Point nemlig ikke beregnet til mere end 5-10 samtidige brugere.

Ikke kun Netflix kræver ekstra kapacitet

Det er tilfældet for mange, at deres private internet skal have ekstra kapacitet og være hurtigt. Det skal det bl.a. fordi flere og flere skipper TV’et til fordel for online streaming, ligesom flere af os begynder at bruge mobilen til flere og flere ting i hverdagen. Men det er ikke kun, når vi streamer på Netflix, at behovet opstår - det er i lige så høj grad på arbejdspladsen, at det er nødvendigt med hurtigt og stabilt internet. Her benytter vi nemlig i stigende grad internettet i vores informationssøgning og samarbejde - bl.a. når vi transmitterer instruktionsvideoer på youtube eller har videomøder med eventuelle kunder, som ikke har mulighed for at møde os fysisk. Det kan hurtigt få fatale følger på bundlinjen, hvis dit internet ikke fungerer optimalt og møder din forretnings behov.

Hvad gør jeg med min dårlige wifi-løsning?

Det behøver hverken være tidskrævende eller dyrt at sikre, at din virksomheds wifi fungerer optimalt. Meget kan f.eks. løses med en grundig plantegning over den fysiske bygning og en indikation- og sammenligning af, hvor mange der er i de givne rum samt flowet (trafikken) i disse i løbet af en dag. Dette er ting man kan analysere sig frem til ved hjælp af sensorer, data og - selvfølgelig - omsætning af disse data til værdifuld viden i forhold til din wifi-løsning. I ECIT Multihouse har vi i mange år arbejdet med denne proces - både i forhold til at levere helt nye, unikke wifi-løsninger, men også i forhold til at råde bod på virksomheders eksisterende (dårlige) internet-løsning.

Er du i tvivl om, hvorvidt din wifi-løsning lever op til dine specifikke krav? Eller ved du allerede nu, at der er behov for en opgradering? Kontakt os gerne, hvis du ønsker en dialog omkring dit setup - vi tager gerne et uforpligtende møde, hvor vi sammen går dit internet igennem i sømmene. 

Forfatter: Lars Nygaard Fur, ECIT Multihouse Netværksspecialist

Er du nysgerrig på, om din WiFi-løsning er den bedste for din virksomhed? Kontakt mig på lnf@multihouse.dk og lad os tage en snak!