Teknologien bag vores Datacenter

 

Vores Multihouse Hostingcenter er bygget på baggrund af den nyeste viden inden for Datacenter-teknologi og IT-sikkerhed. Derfor benytter vi redundant infrastruktur i alt lige fra strømtilslutningen til netværks-opkoblingen mod vores kunder. På den måde er du sikret maksimal oppetid på din IT-leverance - og minimal påvirkning på vores hosting-services ved eventuelle fejl. For dig betyder det, at du kan fokusere på at drive din egen kerneforretning fremad, og overlade driften af din virksomheds IT i trygge hænder døgnet rundt.

Nedenfor har vi uddybet de teknologiske specifikationer bag vores hosting-løsning og den fysiske opbygning af vores Hostingcenter, så du ved, hvordan vi skaber tryghed og kvalitet for din virksomhed, når du vælger os.

 

Moderne Hostingcenter uden mellemled

Vi har kontrol og ejerskab over alle, delene af serviceleverancen, således vi kan sikre, at I får en leverance der matcher jeres behov - hvad enten de er store eller små. Alle servere, foruden transformerstation og generatorer, er fysisk placeret i vores Hostingcenter i Aarhus, ligesom alle linjer, så som internetforbindelser - og andre kunde-dedikerede forbindelser ud af huset - er ejet af os. Det betyder, at vi ikke er afhængige af eksterne tredjemænd og forstyrrende mellemled, når vi leverer vores IT-services til dig. Det sparer vores kunder for værdifuld tid, ligesom det betyder, at vores ansatte har en langt bredere vifte af kompetencer end hvis tredjemænd var en del af den samlede løsning.

 

Optimal sikkerhed med en bæredygtig profil

Med både servere, transformere og vores to generatorer (én Perkins og én Doosan á 600A hver) under samme tag, er det uhyre vigtigt for os, at sikkerheden altid er i top. Derfor har vi - sammen med en række sikkerhedseksperter - taget en række foranstaltninger, da vi skulle bygge det:

Vores serverrum er udstyret med en såkaldt N+1 køle løsning, som betyder, at vi har én ekstra køleenhed mere end nødvendigt. Det betyder, at skulle den ene køleenhed være midlertidigt ude af drift, kan den anden tage over og sørge for, at vores kunder ikke påvirkes af eventuelle udslag. Vores N+1 løsning er desuden både fuldautomatiseret og bæredygtig - rummet affugtes løbende uden menneskelig indblanding, ligesom temperaturen monitoreres til konstant at være 22 grader celcius. Alt sker dette via frikøling. Ved frikøling benyttes den kølige udendørsluft til at køle serverrummet - på den måde sparer man både penge, men det betyder også, at vi kan genere 30 kWh hver eneste gang vi kun bruger 1 kWh.

Skulle strømforsyningen svigte, har vi 3 parralelle UPS systemer, som - udover at sørge for at udjævne evt. huller i strømforsyningen - har mere end rigelig kapacitet til at sikre driften indtil vores generatorer har taget over. UPS systemet er et cluster. Det betyder, at hvis en eller to af UPS-anlæggene fejler, tager de funktionsdygtige over. Således installeres to generatorer, som kører i paralleldrift uafhængigt af hinanden. Hvis vores primære generator går ned, tager det kun 6 sekunder, før aktiviteten skifter til den sekundære generator og driften føles normal igen. Det betyder, at vi altid er sikret 99% oppetid i vores strøm-leverance til kunder, uanset eventuelle nedbrud. Generatorerne er fra forskellige producenter, således at vi heller ikke bliver ramt af en fabrikationsfejl.

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning har vi et intelligent brand- og alarmeringssystem, ligesom vi har installeret røg- og temperaturalarmer i hvert af vores hosting-rum. Desuden er der installeret aktivt brandslukningsudstyr af mærket Inergen, som påbegynder brandslukning allerede 5 sekunder efter, at der konstateres røg i lokalet.

 

Høj agilitet med grønne servere

Vi benytter den nyeste generation af blade-servere fra HP, som nemt kan konfigureres via fjernadgang fra central distributions-software. Alle vores servere fra HP er desuden omfattet af hardwareservice.

Blade-serverne giver mulighed for ensartet udvidelse, hurtig og nem administration og vedligeholdelse - men de er også meget mindre pladskrævende og hurtigere at udskifte, hvis der bl.a. skulle opstå hardwarefejl. Serverne er ydermere kategoriseret som værende “grøn teknologi”. Det er de, fordi strømforbruget er væsentlig lavere end ved traditionelle servere.

 

Redundant netværksinfrastruktur

Vores vigtigste mission er, at sørge for tryghed for vores kunder og sikre en høj driftsstabilitet. Derfor er alle led i vores netværksinfrastruktur redundante - eller, med andre ord, så har vi altid mindst to uafhængige - men ens - komponenter involveret i processen. På den måde sikrer vi optimal og stabil oppetid for vores kunder uanset udfald eller andre fejlmeldinger i vores hostingcenter. Vores netværksinfrastruktur bygger således på et redundant HP-baseret fiber-netværk, ligesom vi har redundant fiber direkte til TDC’s backbone med automatisk failover via BGP.

Vi anvender desuden virtuelle netværkskomponenter på for eksempel LAN-opdeling, load balancering og firewall-beskyttelse, så overbelastninger ét sted ikke påvirker hele netværket.

 

Sikker backup giver bedre mavefornemmelse

Det er vigtigt for os, at vores kunders data er i de bedste hænder, så de kan fokusere på deres kerneforretning uden at bekymre sig om eventuelle tab. Vores backup af din virksomheds hosting-miljø udføres derfor direkte til vores backup-systemer, som er fysisk adskilt fra vores hostingcenter. Af samme grund arbejder vi ikke med båndbaserede løsninger - vi tager i stedet backup til disk, da det giver en langt hurtigere genetablering af data ved nedbrud.

Backup-systemerne er placeret i et betonrum med jernarmering og en 40 cm tyk ståldør. Rummet har tidligere været benyttet til opbevaring af penge for en bankvirksomhed, så det opfylder alle krav til tyveri og sikring, men er nu blevet ombygget, så rummet også indeholder de nødvendige køle- og temperaturalarmer.

 

Dynamisk diskplads med høj ydelse

I takt med din virksomheds vækst og den teknologiske udvikling kommer nye behov og øgede krav om fleksibilitet. Derfor er alle vores servere tilkoblet et fiber-channel SAN i enterprise-klassen leveret af HP. Det er de, fordi det giver vores kunder en høj ydelse og sikkerhed, ligesom det tillader os at udvide efter din virksomheds ændrede behov.

Vi benytter et Fibre Channel SAN-netværk til diskplads, hvorved vi opnår høj ydelse på læsning og skrivning. Der er i øvrigt også her intern redundans på alle niveauer i storage systemet, så hvis én komponent i storage-systemet falder ud, står en anden komponent klar til at tage over med det samme, uden det påvirker vores leverance til dig. På den måde er du sikret høj tilgængelighed samt dynamisk - og skræddersyet -udvidelse af diskplads efter dine behov.